| ||
| ||
Czekolada Najlepsze ziarna kakao, szlachetne składniki, cukier trzcinowy i staranne wytwarzanie gwarantują czysty czekoladowy smak! W naszych czekoladach stosujemy tylko prawdziwe masło kakaowe, naturalne aromaty i żadnych genetycznie modyfikowanych dodatków. Oto jedna z naszych partnerskich organizacji Bilderrreise El Ceibo w Boliwii. Kakao dociera do nas z Altiplano położonego 4000 metrów nad poziomem morza, dzięki sile ludzkiej pracy i po nieutwardzony drogach tropikalnych nizin. Tam spółdzielnia ma swoją siedzibę. Posiadanie własnej szkółki roślin pozwala na kontrole materiału roślinnego przeznaczonego do sadzenia. Rolnicy starannie pielęgnują swoje rośliny, a dojrzałe strąki kakao zbierają ręcznie. Po fermentacji w Gärkisten i po wysuszeniu ich na słońcu, ziarna kakao przebywają ta samą drogę zapierającą dech w piersiach i docierają do El Alto. Tam, w spółdzielni we własnej fabryce, ziarna są przygotowywane do wywozu lub przetwarzane na produkty czekoladowe na rynku krajowym. Ponadto, masło kakaowe i kakao w proszku są również stąd eksportowane. |