| ||
| ||
Kakao Bio Dbanie o drzewa kakowca, zbiór dorodnych owoców, fermentacja i suszenie ziaren – to wszystko wymaga dużego nakładu pracy. Dzięki temu wysiłkowi współpracujących z nami wytwórców gwarantujemy Państwu produkt wyjątkowej jakości. Kakao Bio El Ceibo: El Ceibo jest starym leśnym drzewem, które jak głosi legenda nigdy nie umiera. Jest symbolem nadziei i siły. Tą nazwę przyjęli boliwiańscy rolnicy dla swego zrzeszenia producenckiego, które utworzyli w latach 70-tych. Na tropikalnych terenach Alto Beni dokonuje się uprawa, pielęgnacja i zbiory kakao, którego sprzedaż stanowi podstawę utrzymania tubylców. Dorodne owoce są następnie transportowane na położone wysoko tereny El Alto, gdzie w fabryce zrzeszenia zostają przerobione na proszek kakaowy. El Ceibo jest odrobinę odolejone i nie alkalizowane, dzięki temu jest niezrównane w smaku i ma jaśniejszy kolor. Kakao rozpuszczalne Bio Equita: Słodycz cukru trzcinowego z Paragwaju łączy się w mieszance kakaowej Equita z delikatnym aromatem ziaren kakaowych z Republiki Dominikany. Oba składniki są wynikiem zbiorów dokonywanych przez drobnych rolników, których doświadczenie gwarantuje wysoką jakość składników. Decyzja o podjęciu Bio-uprawy wychodzi na dobre nie tylko naturze, ale również ludziom w tym uczestniczącym. Equita jest dobrze rozpuszczalna zarówno w zimnym jak i ciepłym mleku. |