O NAS     SPRAWIEDLIWY HANDEL     KONTAKT
> Produkty > Artykuły spożywcze > Kakao i Cukier
                  Produkty Fair Trade
                  - Żywność
                     - Kawa
                     - Herbata
                     - Kakao i Cukier
                     - Czekolada
                     - Przekąski
                     - Miód i smarowidła
                     - Przyprawy
                     - Zboża i ziarna
                     - Napoje
                  - Zestawy prezentowe
                  - Fair Fashion
                  - Rękodzieło
                  - Kosmetyki

                  Producenci
                  Certyfikacja
                  Linki
                  E-sklep
                  Sprzedaż dla firm


Kakao Bio

Dbanie o drzewa kakowca, zbiór dorodnych owoców, fermentacja i suszenie ziaren – to wszystko wymaga dużego nakładu pracy. Dzięki temu wysiłkowi współpracujących z nami wytwórców gwarantujemy Państwu produkt wyjątkowej jakości.

Kakao Bio El Ceibo:

El Ceibo jest starym leśnym drzewem, które jak głosi legenda nigdy nie umiera. Jest symbolem nadziei i siły. Tą nazwę przyjęli boliwiańscy rolnicy dla swego zrzeszenia producenckiego, które utworzyli w latach 70-tych. Na tropikalnych terenach Alto Beni dokonuje się uprawa, pielęgnacja i zbiory kakao, którego sprzedaż stanowi podstawę utrzymania tubylców. Dorodne owoce są następnie transportowane na położone wysoko tereny El Alto, gdzie w fabryce zrzeszenia zostają przerobione na proszek kakaowy. El Ceibo jest odrobinę odolejone i nie alkalizowane, dzięki temu jest niezrównane w smaku i ma jaśniejszy kolor.

Kakao rozpuszczalne Bio Equita:

Słodycz cukru trzcinowego z Paragwaju łączy się w mieszance kakaowej Equita z delikatnym aromatem ziaren kakaowych z Republiki Dominikany. Oba składniki są wynikiem zbiorów dokonywanych przez drobnych rolników, których doświadczenie gwarantuje wysoką jakość składników. Decyzja o podjęciu Bio-uprawy wychodzi na dobre nie tylko naturze, ale również ludziom w tym uczestniczącym.
Equita jest dobrze rozpuszczalna zarówno w zimnym jak i ciepłym mleku.